keyboard_backspace Terug naar het nieuwsoverzicht

Samenvatting eerdere enquête in Duiven-West

15-04-2021

Hieronder vind je een korte samenvatting van de enquête die twee jaar geleden is uitgezet in Duiven-West. Deze enquête vormt de basis voor het schetsontwerp dat we nu op deze website aan je voorleggen.

In de enquête zijn al een aantal onderwerpen genoemd, zoals een terras, kunst, bewegen, tuin en een pizzakar/foodtruck. Verder werden suggesties gedaan over parkeren van bewoners, plantenbakken, kindvriendelijkheid en activiteiten zoals een wijkbarbecue, buitenspeeldag, beachvolleybal en optredens.

Parkeren


Het onderdeel parkeren is een apart onderdeel van de andere activiteiten. Een groep bewoners heeft de behoefte aan het parkeerplaatsen en de inrichting van het parkeerterrein onderzocht. De conclusie wordt hieronder kort samengevat. Deze conclusie is later ook officieel via een parkeeronderzoek door de gemeente bevestigd.

Uit de parkeeranalyse blijkt dat er op alle dagen en tijdstippen, zowel voor bezoekers van de COOP en snackbar, als voor de bewoners in de directe omgeving geen parkeeroverlast is. Het enige moment dat het wel druk is, is wanneer ouders kinderen naar school brengen en weer ophalen. Het gaat hier dan om de Kameleon school. Op die momenten is het gedurende circa 20 minuten druk bij de COOP. Verder moet er aandacht zijn voor het parkeren van personeel van de Kameleon, zodat de parkeerplaatsen bij de snackbar Mondriaan niet continue worden belast. De functie parkeren komt daarom niet terug in de inrichting van het ontmoetingsplein. Wel komen er een paar vrije parkeerplaatsen en plaatsen voor gehandicapten om te parkeren. .